16 december jl. werd op torentje waarin de stadsklok hangt, de windwijzer geplaatst. Het wapen van Geervliet is opnieuw bedekt met bladgoud.
Foto: stichting oud-geervliet.
Kerkklok en stadsklok van Geervliet luiden het nieuwe jaar in
Geen knallend vuurwerk tijdens de jaarwisseling maar in Geervliet 15 minuten het geluid van de klokken om middernacht. Niet alleen als alternatief voor vuurwerk, maar ook als teken van een moment van bezinning, verbondenheid en hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar.
Van oudsher dient het luiden van de kerk- en stadsklok om de omwonende bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en het liefst samen vieren.
Ook in een aantal andere steden en dorpen luiden de klokken met Oud en Nieuw.
De Stichting Oud-Geervliet heeft van de gemeente Nissewaard toestemming gekregen om de stadsklok te luiden. Bijzonder is dat de stadsklok van Geervliet decennia niet geluid kon worden. Tijdens de laatste renovatie van het stadhuis is dat weer mogelijk gemaakt. Na het inluiden van 2021 zal de 300 jaar oude stadsklok weer stil worden gezet en door burgemeester Van Oosten, bij het weer officieel in gebruik nemen van het stadhuis van Geervliet, definitief in werking worden gesteld.
De klok
Zo klinkt de gerestaureerde klok van het stadhuis van Geervliet.