winkel

Museumwinkel

De artikelen zijn te koop in de museumwinkel tijdens openingstijden van Museum Stadhuis Geervliet.

ON 3-2021-cover
OudNieuws, augustus 2021
Stadswandeling

Deze speciale uitgave van OudNieuws is geheel gewijd aan een stadswandeling door historisch Geervliet, waarvan het stratenplan sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd is. Aan de hand van talloze wetenswaardigheden uit heden en verleden wordt de geschiedenis van Geervliet belicht.

Te koop voor € 5,00.

vlaggen
Geervlietse vlag

Nu te koop in de museumwinkel!

ON 06-2019
OudNieuws, juni 2019

Het themanummer over de tenstoonstelling “Cornelis de Witt, ruwaard van het land van Putten, Geervliet in de Gouden Eeuw” is te koop voor € 3,50.

ON 06-2019
Catalogus Brielle

Publicatie bij de tenstoonstelling “Gebroeders de Witt, iconen van de Gouden Eeuw”, Historisch Museum Brielle.
Dr. Ronald Prud’homme van Reine beschrijft de familie van de broers evenals de rol van Cornelis als ruwaard van Putten en zijn gerechtshof in Geervliet. Verder wordt de roemrijke tocht naar Chatham beschreven en de toedracht van de moord op de broers.

Te koop voor € 4,50.

Eigen deeg

Te koop voor € 12,-.

Een boekje van Eigen deeg

Jaap Reedijk, bakkerszoon en bakker, heeft zijn hele leven in Geervliet gewoond. In dit boek brengt hij het leven Geervliet op kleurrijke wijze in beeld. Met de nodige humor beschrijft hij zijn jeugd, avonturen, herinneringen en werk over een periode van meer dan tachtig jaar. Met woorden, maar ook met foto’s, schilderijen en pentekeningen van eigen hand laat hij zien hoe Geervliet er vroeger uitzag.

thee

Baldaeus’ thee
Geervlietse melange

Speciaal voor de Stichting Oud-Geervliet door De koffie & thee Heer in Brielle samengestelde melange van fijne Ceylon thee met een aardbei- en roomsmaak.

UITVERKOCHT

Geervliet van stad naar dorp            UITVERKOCHT

HET standaardwerk over Geervliet

De schrijver, Felix van Hoorn, tekende in 1980 al voor de redactie van het eerste boek over Geervliet, “Geervliet jaar stad 600 jaar stad” en publiceerde in de dertig jaren erna vele artikelen over de Geervlietse historie. In het kloeke boek (350 pagina’s, 200 afbeeldingen) trekt hij lijnen door van verleden naar heden. Van chirurgijn naar Careijn, van kolfspelende middeleeuwers naar de sportclubs van deze tijd.

Het boek, een uitgave van de Stichting Oud-Geervliet, ziet er fraai uit met een aquarel van de Geervlietse kunstenaar Arie Meuldijk op de omslag.

boek