Museum Stadhuis Geervliet

De stichting beheert het Museum Stadhuis Geervliet op de benedenverdieping van het voormalig stadhuis aan de Kaaistraat. Regelmatig worden daar tentoonstellingen gerealiseerd.
Bezoek in groepen van tenminste vijf personen is mogelijk op afspraak via het secretariaat. De toegang is gratis. Combinatie is mogelijk met een bezichtiging van de oude raadzaal en eventueel de kerk. Voor rondleiding in de kerk wordt € 1,= per persoon berekend ten bate van het restauratiefonds.

Tentoonstelling 2023-24: Koekplanken & Kerststallen

Op 25 november 2023 is deze tentoonstelling geopend door Sinterklaas en Jeroen Postma, wethouder van cultuur in de Gemeente Nissewaard. Tot en met 7 januari 2024 was een keur aan speculaasplanken uit de collectie van o.a. Leonard Lageweg en bakker Reedijk en kerststallen verzameld door van Meuldijk-Poldervaart te zien.
 
Impressie tentoonstelling »
Opening tentoonstelling »

poster

Tentoonstelling 2023

– Wegens succes verlengd! –
 
Vanaf zaterdag 8 juli tot en met 10 september 2023 kunt u in Museum Stadhuis Geervliet een bezoek brengen aan de tentoonstelling
 

Geervliet
in 1672 het rampjaar

 
 
Het museum is in deze periode elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend. Groepen kunnen ook op afspraak de tentoonstelling bezichtigen.
De toegang is gratis.
 
Lees meer »
 

Tentoonstelling 2022

De tentoonstelling “Geervliet in 1672 het Rampjaar” sluit aan bij het landelijke thema van de driehonderdvijftigjarige herdenking van het Rampjaar 1672.
 

Poster

Tentoonstelling 2021: Arie Meulendijk “Dit ben ik…”

De tentoonstelling van 2021 is geheel gewijd aan de Geervlietse kunstenaar Arie Meuldijk. Op de beganegrond van Museum Stadhuis Geervliet is een oeuvretentoonstelling van zijn werk ingericht.

De tentoongestelde werken uit verschillende perioden en in verschillende technieken geven niet alleen een beeld van het vakmanschap en de veelzijdigheid van de kunstenaar, maar laten vooral ook zien wat hem bezighoudt, raakt en wie hij is.

Te zien zijn portretten, schetsen, aquarellen en etsen van dorps- en stadsgezichten, aquarellen van bloemen, schilderijen van planten en schilderijen geïnspireerd door zijn buitenlandse reizen.
Lees meer »

poster

Terugblik: tentoonstelling 2019

In 2019 organiseerde de stichting in nauwe samenwerking met het Historisch Museum Den Briel een tentoonstelling over Cornelis de Witt, Ruwaard van het land van Putten.
Deze tentoonstelling, die de hele zomer in de weekenden te bezoeken was, was een groot succes. Ook in oktober, de maand van de geschiedenis, stelde het museum zijn deuren in de weekenden open. We mochten in totaal meer dan duizend bezoekers verwelkomen.

Het succes was mede te danken aan de ruime aandacht die in de pers aan de tentoonstelling en de gebroeders De Witt is besteed.
In het lokale huis-aan-huisblad “Groot Nissewaard” is wekelijks een artikel gepubliceerd met achtergrondinformatie over het thema.