Jaarverslag 2018/2019

Gepubliceerd in bijlage bij Oud Nieuws – augustus 2019

Het bestuur van de Stichting Oud-Geervliet heeft wederom een druk jaar achter de rug.
De expositie Het Stedeke Geervliet, over de stadsmuur en de stadspoorten, was een groot success. De aanzet daartoe gaf de ontdekking en aankoop van de krijttekening van de Tolpoort.

Kort na de tentoonstelling werden we benaderd door Historisch Museum Den Briel. De directeur, mevrouw Holtrop, meldde ons haar voornemen tot een tentoonstelling over de gebroeders de Witt. Haar gastconservator en bekend auteur Ronald Prud’homme van Reine zag duidelijk voor ogen dat Brielle de topstukken uit bekende musea kon laten zien en wij de plek waar Cornelis de Witt werkelijk woonde en werkte. We waren gelijk wild enthousiast en dat “laten zien” …moest natuurlijk gepaard gaan met een prachtige expositie. Immers, het Brielse Museum trekt jaarlijks 10.000 bezoekers en die zouden nu allen naar Geervliet komen!

We hebben dus dit jaar letterlijk kosten noch moeite gespaard om er wat moois van te maken.
We hebben ook veel bekendheid aan onze tentoonstelling gegeven, een hele zomerserie in alle huis-aan-huisbladen op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.
We hebben professionele folders laten maken en ook een prachtige special van Oud Nieuws. Radio Rijnmond kwam langs en we doen in oktober mee met de landelijke Maand van de Geschiedenis. We hebben ons laten verwennen door het Deltaport Donatiefonds met originele gravures van Puttense dorpsgezichten. het eindresultaat mag er zijn.

We krijgen veel complimenten van bezoekers en enkele nieuwe donateurs hebben zich aangemeld. Geervliet is positief in het nieuws en heeft als mooie stad meer bekendheid gekregen, We denken ook dat door onze professionele aanpak het gemeentebestuur nu doordrongen is van de mogelijkheden die de kerk en het stadhuis bieden voor representatieve doeleinden. En last but not least … de restauratie van het stadhuis is begonnen.
Museum Stadhuis Geervliet staat als een huis. We gaan er vanuit dat we de komende jaren onder deze naam meer leuke dingen kunnen doen.

Tot slot: binnenkort start een nieuwe serie Flikken Rotterdam. In een van de afleveringen is Geervliet en de raadzaal goed in beeld.