winkel

Museumwinkel

De artikelen zijn te koop in de museumwinkel tijdens openingstijden van Museum Stadhuis Geervliet.

Baldaeus’ thee
Geervlietse melange

Speciaal voor de Stichting Oud-Geervliet door De Heer Koffie & thee in Brielle samengestelde melange van fijne Ceylon thee met een aardbei- en roomsmaak.

100 gram voor €3,50.

thee
ON 06-2019
Oud Nieuws, juni 2019

Het themanummer over de tenstoonstelling “Cornelis de Witt, ruwaard van het land van Putten, Geervliet in de Gouden Eeuw” is te koop voor €3,50.

ON 06-2019
Catalogus Brielle

Publicatie bij de tenstoonstelling “Gebroeders de Witt, iconen van de Gouden Eeuw”, Historisch Museum Brielle.
Dr. Ronald Prud’homme van Reine beschrijft de familie van de broers evenals de rol van Cornelis als ruwaard van Putten en zijn gerechtshof in Geervliet. Verder wordt de roemrijke tocht naar Chatham beschreven en de toedracht van de moord op de broers.

Te koop voor €4,50.

Geervliet van stad naar dorp

HET standaardwerk over Geervliet

De schrijver, Felix van Hoorn, tekende in 1980 al voor de redactie van het eerste boek over Geervliet, “Geervliet jaar stad 600 jaar stad” en publiceerde in de dertig jaren erna vele artikelen over de Geervlietse historie. In het kloeke boek (350 pagina’s, 200 afbeeldingen) trekt hij lijnen door van verleden naar heden. Van chirurgijn naar Careijn, van kolfspelende middeleeuwers naar de sportclubs van deze tijd.

Het boek, een uitgave van de Stichting Oud-Geervliet, ziet er fraai uit met een aquarel van de Geervlietse kunstenaar Arie Meuldijk op de omslag.

De prijs van dit fraaie boek bedraagt slechts 15 euro!

Het boek kan worden besteld en wordt per post verzonden na het overmaken van 19,00 euro op bankrekeningnr. NL49RABO 0375917144 t.n.v. de St. Oud Geervliet te Geervliet.
Vermeld bij uw bestelling aub. duidelijk de ADRESGEGEVENS.

boek
Eigen deeg

Te koop voor €12,-.

Een boekje van Eigen deeg

Jaap Reedijk, bakkerszoon en bakker, heeft zijn hele leven in Geervliet gewoond. In dit boek brengt hij het leven Geervliet op kleurrijke wijze in beeld. Met de nodige humor beschrijft hij zijn jeugd, avonturen, herinneringen en werk over een periode van meer dan tachtig jaar. Met woorden, maar ook met foto’s, schilderijen en pentekeningen van eigen hand laat hij zien hoe Geervliet er vroeger uitzag.