Pluim van de Arbeid

logo pluimDe voorzitter van de Stichting Oud-Geervliet ontving op 28 januari jongstleden uit handen van wethouder Wouter Struijk een Pluim van de Arbeid tijdens een bijeenkomst in het Oude Stadhuis van Geervliet.
 
uitreiking pluim
 
De Pluim van de Arbeid is een initiatief van de PvdA Nissewaard en bestaat uit een financiële ondersteuning voor vrijwilligersorganisaties en initiatieven die van meerwaarde zijn voor Nissewaard.

75 jaar bevrijding

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de provincie Zuid-Holland na de Tweede Wereldoorlog werd bevrijd van de Duitse bezetter.
 
Het Erfgoedhuis is op zoek naar ervaringen en herinneringen van kort voor, tijdens en vlak na de bevrijdingsdagen

Lees meer »

Duizendste bezoeker

Duizendste bezoeker
Zaterdag 12 oktober mochten wij de 1000ste bezoeker voor onze tentoonstelling verwelkomen.
Dit was Yvonne Machielsen uit Hellevoetsluis, één van de vrijwilligers van de stichting Stede en Vrije heerlijkheid Heenvliet die door het bestuur van deze stichting was uitgenodigd voor een historische stadswandeling door Geervliet en een bezoek aan het museum in het stadhuis.
Ze kreeg een rozet voor op haar mantel en een ‘Cornelispop’. Deze koek is naar voorbeeld uit de 17e eeuw gebakken door bestuurslid Jaap Reedijk en rijk gevuld met amandelspijs en amarena kersen. Geervlieters kennen deze koek want de dorpsbakker heeft deze lekkernij als de ‘Geervlietse stoeptegel’ in het assortiment.
koekpoppen
Voor de andere gasten werd een tweede koek aangesneden zodat iedereen kon meedelen in de feestvreugde.

Blog

Tijdens de opening van de tentoonstelling over Cornelis de Witt hield Saskia Lensink een lezing over Maria van Berckel, zijn echtgenote.

Saskia heeft hierover een blog op haar website geplaatst.

Lees de blog»

In de laatste Oud Nieuws

Februari 2020

  • Waar Noorddijk en Tolstraat samenkomen
  • Heel oud nieuws
  • Wapens op panelen
  • Stencil uit ’53
Oud Nieuws